+36-1/337-20-25BESTZOO pontok | MAGAZIN | Minimum vásárlási érték kiszállítás esetén (szállítási díj  nélkül) bruttó 3000 Ft.

 +36-1/337-20-25BESTZOO pontok | MAGAZIN | Minimum vásárlási érték kiszállítás esetén (szállítási díj  nélkül) bruttó 3000 Ft.

BESTZoo Magazin
AKVARISZTIKA
HÜLLŐ
KISEMLŐS
KUTYA
MACSKA
MADÁR
Szűrés törlése

Hogyan szoktasd le kutyád/cicád arról, hogy mindent megjelöljön

Kapitány Zoltán
Kapitány Zoltán
2021.06.08 14:13
Hogyan szoktasd le kutyád/cicád arról, hogy mindent megjelöljön

Házi kedvenceinkkel sok örömet, boldog pillanatot átélhetünk, de sajnos ösztönös magatartásuk révén kellemetlen meglepetéseket is okozhatnak. 

Házi kedvenceinkkel sok örömet, boldog pillanatot átélhetünk, de sajnos ösztönös magatartásuk révén kellemetlen meglepetéseket is okozhatnak. Lepisilt szőnyeg, piszkítás nyomai a szekrény alatt... minden kutya és macskatartónak ismerős helyzetek. Okítani próbáljuk az állatot több-kevesebb sikerrel, de ők az ösztöneikre hallgatnak és nem értik, mi rossz van abban, ha megjelölik területüket. Ha már semmi sem segít, próbálja ki a Get Off termékcsalád távoltartó és leszoktató spray-t és zselé kristályt, melyeket hatékonyan alkalmazhat lakásában és azon kívül is.

A Felmérések alapján

"Állatokat nem tartók 73 %-át bosszantja, ha állatok összepiszkítják kertjüket."

"Az állatokat nem tartó emberek 43 %-a lépett már bele saját telkén piszkításokba."

"A lakosság 47 %-a hiszi azt, hogy nem lehet a piszkítások ellen tenni semmit."


Pedig van erre egy nagyszerű megoldás

A GET OFF tisztító és távoltartó spray megtisztítja a házi kedvenc által beszennyezett területet, majd a további piszkítás megelőzése érdekében semlegesíti a vizelet szagát és eltávolítja a keletkezett foltokat. 30 percen belül eltünteti a piszkítással járó szagot és azt kellemes citrom illattal helyettesíti. Bel és kültéri használatra egyaránt alkalmas, kutya, macska környezetében. Vapet Get Off spray bel- és kültéri riasztó spray, melynek segítségével leszoktathatja a kutyákat és macskákat arról, hogy bizonyos helyekre piszkítsanak, vagy megjelöljék területüket. A Get Off termékekkel rövid időn belül leszoktathatja kedvencét az ösztönös, de mindenki számára kellemetlen magatartásról. Get Off távoltartó és leszoktató spray ártalmatlan, de igen hatékony szer, amely elriasztó szaganyagot tartalmaz, mely még a legállhatatosabb kutyákat és macskákat is leszoktatja az ugyanarra a helyre történő piszkításról és jelölésről. Ideálisan használható kültéren és beltéren egyaránt (ajtó, szőnyeg, bútor, járda, terasz, virágágy, szemetesvödör, kerítés stb.).

Hasznos tudnivaló a kutyákról

A kutya az ember legjobb barátja

A kutya az ember legjobb barátja tartja a mondás. A kutyánk minden körülmények között mellettünk áll, és még akkor is ragaszkodik hozzánk, ha megdorgáljuk valamiért. A legtöbb kutyának van olyan szokása, amivel mi állattartók nem tudunk mit kezdeni. Sokszor nem tudjuk eldönteni, hogy csak rosszalkodik, vagy ősi ösztöneinek engedelmeskedik. Biztos Ön is került már olyan kellemetlen helyzetbe, amikor jól nevelt kutyusa az utcán vagy a kertben belehempergett az ott lévő ürülékbe vagy netán egy állati tetembe. Ilyenkor csak az jár a fejünkben, hogy már annyiszor megmondtuk neki, hogy ezt nem szabad, mégis csinálja. Ráadásul mi leszünk azok, akik mindezt a koszt és bűzt kénytelenek leszünk kimosni a bundájából. Ismét értetlenül állunk, és azon gondolkodunk, miért teszi ezt, mi jó neki ebben? Csak minket akar bosszantani? Pedig a válasz igen egyszerű: ősi vadászösztöne kényszeríti minderre. Ha megfigyeljük kutyánk mozgását, láthatjuk, hogy a hempergés során főleg a nyakát és marját próbálja "beillatosítani". Mindezt azért csinálja, hogy a vadászat során elfedje saját szagát, megtévesztve ezzel áldozatát. Bár a szokásos esti séta során nem valószínű, hogy kutyánk bármit is le tudna vadászni, ösztöne mégis működik.

Kutatások kiderítették

Kutatások során kiderítették, hogy a kutyák akkor is mutatnak ilyen magatartást, amikor éppen ellenkező a cél: a saját szagának felerősítése. Ilyenkor többnyire saját, illetve társainak ürülékébe fekszik bele. Ez a falkaszellem megőrzése és a dominanciaharcok miatt "szükséges". De a tudósok felfigyeltek arra a jelenségre is, hogy a felfedező körútról visszatérő, a prédaállat ürülékébe hempergőzött eb vadászatra ösztönzi társait is. Hogyan szoktassuk le mégis kutyánkat erről az ösztönös cselekvésről? Egyesek azt állítják, eredményt érhetünk el azzal, ha rosszallóan "fujjolunk", amikor a kutya elkezd érdeklődni olyan dolgok iránt, amit mi nem helyeslünk. Ezt nagyon gyorsan és sokszor kell megismételni, hogy a kutya megértse és megtanulja az általunk kívánatos viselkedést. A másik "megoldás" nyári időben lehetséges, ha már a szép szó nem használ: egy vödör vízzel nyakon önthetjük ebünket. Bár ez igazán nehezen kivitelezhető, ha például egy hosszú sétára indulunk. Viszont a Get Off spray-k és zselékristályok segítségével könnyedén és kockázatmentesen leszoktathatja kedvencét, hiszen ezekben a termékekben nincs olyan anyag, ami veszélyes lehetne rájuk. A termékek természetes citrus összetevőinek köszönhetően váltják ki hatásukat: olyan szagot árasztanak, mely kellemetlen az állatok számára, így elkerülik azokat a területeket, melyek ezzel a szaggal rendelkeznek.

Bosszantó szokás
A másik gyakori és bosszantó szokás, hogy bármit, amit találnak, megrágnak: távirányítót, cipőt, papucsot, a gyerek játékait. Ez is ösztönös szokás vagy valami más? A legkézenfekvőbb magyarázat, hogy egyszerűen unatkoznak! Ha a gazdi nincs otthon, muszáj valamivel pótolni a hiányát, és létezhet erre megfelelőbb, mint a gazdi holmija? Az állat nem tudja, mi a különbség a cipőnk és a saját játékai között, neki valamennyi csupán játék. 
A rágcsálás másik lehetséges oka a puszta kíváncsiság. A kölyökkutyák és a fiatal kutyusok a szájukon keresztül fedezik fel (íz, állag) a világot. A kiskutyák fogzási időben - akárcsak a gyerekek - mindent a szájukba vesznek, hogy segítsék előbújni fogaikat és csökkentsék az azzal járó fájdalmat. Ez a rágási hajlam a felnőtté válás során általában alábbhagy, de némelyik fajta, mint például a labrador retriver megőrizheti ezt a rossz szokását. Megoldás lehet a problémára, ha megpróbáljuk akár napi többször sétáltatni, kimozgatni, lefoglalni a fajta jellegének megfelelő szellemileg, fizikailag is kimerítő feladatokkal. A lényeg, hogy ne unatkozzon, legyenek feladatai, amit akár később a kertben is tudunk vele csináltatni. A kutya a rendszeres foglalkozások és játékok, séták időpontjára fog koncentrálni, nem cipőt rágcsálni.

Ha már semmi sem segít, fújja be a cipők környékét Get Off spray-vel és a citrus illat hatására végre épek maradhatnak féltett cipőink!

Kertészkedés :-)
A harmadik szintén nem ismeretlen probléma a gödörásás, a kert "szétrombolása": rózsatövek, szőlők, dísznövények esnek a kutya áldozatául. Ami a kerti ásást, kaparást illeti, ez is arra enged következtetni, hogy a kutyának nincsenek kielégítve a szellemi és fizikai igényei és maga keres megoldást ezzel a pótcselekvéssel. Tehát a kutya így próbálja jelezni, hogy felesleges energiáit nem tudja hol levezetni. 
Ha Ön mindent megtett kutyája érdekében (rendszeres futtatás, átmozgató játékok), mégsem "javul" a kert állapota, próbálja ki a Get Off zselé kristályt, mely még a növények köré is elhelyezhető. Biztosan védelmet nyújt a további rongálások ellen!

Hasznos tudnivaló a cicákról

Területvédelem
A macskák szeretnek a szabadban lenni és kijelölni a saját területüket, elkülönítve a többi macskáétól. Ez sokkal fontosabb a kandúroknál, mint a nőstényeknél. A kandúrok esetenként tízszer nagyobb területet jelölnek ki maguknak, mint a nőstények. Bizonyára Ön is tudja, hogy mindez kellemetlen szaggal jár, és ha mindez a lakásban történik, szinte lehetetlen megszabadulni a terület megjelölés bizonyítékától.

Ezért fejlesztettük ki a Get Off spray-t, mely először megtisztítja és semlegesíti a szaggal járó foltos területeket, majd pedig citrus illatával leszoktatja a macskákat a terület megjelölésről. A szer nem ártalmas az állatokra, csupán az illata az, ami miatt nem szeretik a macskák. A terület megjelölés ősi ösztönökre vezethető vissza. Egy vadon élő macska számára a területe határozza meg azt a helyet, ahonnan az élelmet szerzi. Minél nagyobb ez a körzet, annál jobb a macska túlélési esélye. Ennek persze egy házi macska esetében nincs jelentősége, de az állat ösztönei nem változtak meg. A macska függetlenebb állat, mint a kutya, őket nem lehet "csak úgy" pórázra kötni: kecsesen sétálgatnak otthonunkban, melyet saját territóriumuknak tekintenek. A lakásban tartott macska területe a saját otthona köré épül. A macska szagokkal, hangokkal, karmolt jelekkel és egyéb módon jelzi ennek határait. A terület formája nem követi szükségképpen a lakás vagy a kert alakját, általában szabálytalan alakú. A különböző macskák által kijelölt területek között lehet átfedés, lehetnek olyan közös részek, ahol találkozhatnak. Egy macska területe egészen addig változatlan marad, amíg uralkodik ott. Ha egy erősebb macska lép színre, a határok megváltozhatnak.

 

Több cica
Ha két vagy több macska van a háznál, akkor szintén felszínre törhet a területi ösztön. A macskák kijelölik a házon belül saját területeiket, melyek néhol fedhetik egymást. A konyha például ilyen átmeneti rész lehet. Ugyanígy előfordulhat, hogy a gazda kedvenc helyeit szemelik ki maguknak és harcolnak értük. Amikor egy új macska érkezik a házhoz, érdemes előbb hozzászoktatni az új helyhez, és csak ezután összeengedni a másik (vagy többi) állattal. Így kevésbé érzi magát hátrányos helyzetben. Az egyik eszköze annak, hogy egy nem ivartalanított hím macska kijelölje területét, a vizelet (ezt egyébként a többi macska is megteszi, de ritkábban, és a vizelet sem annyira kellemetlen szagú). A macskatartók többsége nem viseli el, ha a macska a házon belül megjelöli a területét. Ugyanakkor ez előfordulhat ott, ahol több macska van a háznál, és azok megpróbálják kialakítani a hierarchiát egymás között, vagy ha új macska kerül a házhoz.

Ki a főnök
A vezető szerepet többféle módon kifejezhetik: néha a vezér macska megmossa a másikat, néha az agresszivitás jelei is észlelhetők. A szerepeket nem osztják ki véglegesen. Érdekes megfigyelni, ahogy a gyengébb macska átveszi a vezetést, amikor a domináns állat megbetegszik, vagy gyengeséget mutat. Még az egyedüli macska is szükségét érezheti annak, hogy kijelölje területét, és az emberekkel is megküzd érte. Viszont kedvencének alkalmazkodnia kell Önhöz és meg kell tanítani arra, hogy területét nem jelölheti meg akárhol. A Get Off termékcsalád abban segít, hogy mindezt kíméletesen lehessen megértetni az állatokkal.

 

Hasznos tanácsok

A Get Off termékek erős citrus illatot árasztanak, amely visszataszító az állatok számára. Mivel a kutyákat és a macskákat elsősorban a szagok, illatok csábítják egy olyan hatékony megoldást akartunk kifejleszteni, amely nem drasztikusan, hanem ösztöneikre hatva szoktatja le az állatokat. A lakásban lévő problémás területeket egyszerűen csak lefújjuk a Get Off spray-vel vagy Get Off kristályokat helyezhetünk a kertbe és a probléma egyből megszűnik. Az eddigi "kedvenc" területek, melyeket az állatok vizelettel jelöltek meg elkerülendő övezettekké válnak. Az alábbiakban arról olvashat, hogy kutyájának vagy macskájának szokásai, milyen mindennapos kihívások elé állíthatják Önt. Egyáltalán ösztönös szokásokról beszélünk, vagy csak rosszalkodik házi kedvencünk? Hogyan tudjuk leszoktatni állatainkat, a terület megjelölésről és a rágcsálásról, kaparászásról?

Kattintson a képre és nézze meg a Get Off termékeit: