DIÉTÁS TÁPLÁLÉK-KIEGÉSZÍTŐ KUTYÁKNAK AZ IZÜLETI ANYAGCSERE TÁMOGATÁSÁRA OSTEOARTHROSIS ESETÉN.
Alkalmazás:
Növendék kutyáknak, elsősorban nagytestű fajtáknak
A nagy terhelésnek kitett ízületekkel bíró sport- és munkakutyáknak
Az izomrendszer degeneratív állapotának kezelésére
Időskori ízületi problémák (köszvény)
Az AGIL-tabletták olyan tengerből és növényekből származó tápanyagokkal egészítik ki kutyája étrendjét, melyeknek a kötőszövetekre, porcokra és ízületekre gyakorolt támogató hatása ismert.
Fagyasztva szárított zöldkaréjú új-zélandi kagyló.
(Kiegészítő: 15% tiszta kagylópor) A zöld karéjú kagyló (Perna canalicus) a glükozaminglikánok (GAG) természetes aktív komplexét, különleges Omega-3 zsírsavakat (1), animosavakat (2), nyomelemeket (3) és természetes antioxidánsokat tartalmaz. Kutyákon végzett tudományos vizsgálatok igazolták, hogy az ízületi gyulladás tüneteire 0,45 g /10 kg testtömegenkénti adagolás pozitív hatással van.(Bierer & Bui, 2002). Az AGIL-tabletták adagolása: 0,6 g 10 kg testtömegenként etetéskor az ajánlott mennyiség szerint. Ha az étrendhez zöld karéjú kagylót adunk, a fájdalom és az izületi merevség csökkenése figyelhető meg. Ezek a pozitív hatások nem tulajdoníthatók egyetlen elkülöníthető anyagnak sem; sokkal inkább a zöld karéjú kagyló teljes aktív komplexe a felelős .
1 (eikozatetraénsavat tartalmaz, ETA 20: 4 ?3) 2 (a porcok fejlődéséért felelős glutamint tartalmaz) 3 (cink, réz, mangán)
Omega-3 zsírsavak Omega-3 zsírsavak összesmennyisége: 3,3%; eikozapentaénsav (EPA):0,2%; dokohexaénsav (DHA): 3,0% A hozzáadott Omega-3 zsírsavak magas szintje hatékonyan csökkenti az étrendben rendszerint található Omega-6 zsírsavak arányát az Omega-3-hoz képest. Természetes módon csökkenti a testben zajló gyulladásos folyamatokat.
A C-vitamin (kiegészítő: 2,75 mg/kg) fontos a test saját kollagéntermeléséhez (szintézis). Stresszes állapotban (pl. ízületi fájdalom) a kutya szervezet nem képes elegendő C-vitamint termelni. Étrendjét C-vitaminnal kiegészítve támogatja a kollagén termelést és elősegíti az ízületek és porcok stabilitását.
Az E-vitamin (kiegészítő: 5,000 I.U./kg) elengedhetetlen a telítetlen zsírsavak védelméhez (Omega-3 zsírsavak) és óvja a porcsejteket a szabadgyökök okozta oxidáció ellen. Ezek okozzák az ízületekben a gyulladásos folyamatokat, ha szintjük a szokásosnál magasabbra emelkedik. Továbbá az E-vitamin fontos a membránok megőrzéséhez és stabilitásához, főleg a vázizomzatban. Támogatja az izomszövet felépítését azáltal, hogy stabilizálja az ízületeket.
A kiváló minőségű állati fehérjék támogatják a fehérje anyagcserét. Ezek feladata optimális esetben az izmok és porcok anyagcseréjének támogatása.