A magas hőmérséklet hiánya lehetővé teszi több olyan vitamin és ásványi anyag megőrzését, amelyek más szárítási módszerek, például sütés esetén bomlanak le. A legjobban kiválasztott olajos magvak jelenlétének köszönhetően támogatják a testet a papagájok tenyésztési periódusa alatt, amikor a testük nagy energiaigényű étrendet igényel. Ez befolyásolja a madár toll fényességét és jó állapotát is.
Adagolás: Adagolás naponta
Összetevők: sárga köles, szezámmag, lenmag, Niger magok, héjazott napraforgómag, hántolt (szeletelt) földimogyoró, búzadara liszt, kendermag.
Az analitikai alkotóelemek tartalma: nyersfehérje% : 11,9, nyersolajok és zsírok% : 11.9, nyersrost% (legfeljebb) : 7,9, nyershamu% (legfeljebb) : 4.2, páratartalom% (max.) : 12