+36-1/337-20-25 |  BESTZOO pontok NEKED |ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT -   Minimum vásárlási érték (szállítás nélkül) bruttó 3000 Ft.

 +36-1/337-20-25 |  BESTZOO pontok NEKED |ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT -   Minimum vásárlási érték (szállítás nélkül) bruttó 3000 Ft.

BESTZoo Magazin
AKVARISZTIKA
HÜLLŐ
KISEMLŐS
KUTYA
MACSKA
MADÁR
Szűrés törlése

MIÉRT TÚLSÚLYOS A KUTYÁM?

Kapitány Zoltán
Kapitány Zoltán
2021.06.08 14:03
MIÉRT TÚLSÚLYOS A KUTYÁM?

Gyakran úgy gondoljuk, hogy a mi kutyánk annyira édes azzal a kis súlytöbblettel. Azonban ennek akár  komoly következményei is lehetnek. Negatív kihatása van a szív- és keringési rendszerre, az ízületek túlterhelésére

MIÉRT TÚLSÚLYOS A KUTYÁM?

Gyakran úgy gondoljuk, hogy a mi kutyánk annyira édes azzal a kis súlytöbblettel. Azonban ennek akár  komoly következményei is lehetnek. Negatív kihatása van a szív- és keringési rendszerre, az ízületek túlterhelésére, de akár hormonális problémákhoz is vezetnek, amik gyakran okoznak cukorbetegség.

Hogyan ismerhetem fel, hogy túlsúlyos a kutyám?

Általánosságban elmondható, hogy ha kutyája bordái csupán nehezen tapinthatók a bőrén keresztül, és ha hasán valamint mellkasán tisztán érezhető kisebb-nagyobb lerakódott zsírréteg, nagy valószínűséggel túlsúlyos. Ilyenkor azonnal cselekednie kell kutyája egészsége érdekében. Hiszen a túlsúly jelentősen befolyásolhatja kedvence élethosszát és életminőségét. Tulajdonképpen ez egy ördögi kör.

A túlsúlyos kutya gyakran fáradt, keveset mozog, nem sok kedvet mutat a játékra. Kevesebb energiát használ fel, viszont többet eszik. Ezzel meglehetősen egyszerűen tud egy kicsit dundibb kutyából nagyon túlsúlyos kutya válni. Ezért rendkívül nagy jelentőséggel bír, hogy Ön idejében beavatkozzon!

 

 

 

 

Mit tehetek?

A radikális diéta sohasem igazán jó ötlet! Ez emberre és állatra egyaránt igaz! A túl gyorsan leadott túl nagy súly károsíthatja egészségét. Ezért Önnek arra kell törekednie, hogy a kedvence tápanyag felvétele fokozatosan és ellenőrzött módon csökkenjen. Igyekezzen valamilyen rendszert vinni az etetésébe. Táplálkozástudósok napi két étkezést javasolnak. Alacsony zsírtartalmú eledellel etesse,és törekedjen arra, hogy rendszeresen és minél hosszabb ideig sétáljon! Ez különösen városban tartott kutyák esetében igaz. Nem elég reggel és este 5  perc séta a ház körül! A testmozgás kulcsfontosságú! Érdemes az étrendjét is megváltoztatni, fokozatosan figyelve arra, hogy minél alacsonyabb zsírtartalmú és minél magasabb hústartalmú száraz illetve konzerv eleséggel etesse.

 

Jutalomfalatok is okozhatják?

Érdemes a jutalom falatokat is górcső alá helyezni. Sajnos mind a mai napig nagyon sok olyan jutalomfalat kapható, aminek a túlnyomó többsége gabona. Az ilyen jutalomként adott snack ártalmatlannak tűnhet, de kedvenceink szinte észrevétlen módon mindig újabb grammok halmozódhatnak fel, ami káros hatással lehet az egészségükre.

 

Fontoljuk meg hogy mit adunk neki!

 

 

A márkás jutalomfalatok és snack -ek általában jó minőségű alapanyagokból készülnek és elmondhatjuk róluk, hogy ha nem visszük túlzásba az adagolásukat, akkor biztonsággal adhatjuk kutyánknak.