+36-1/337-20-25 |  BESTZOO pontok NEKED |ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT -   Minimum vásárlási érték (szállítás nélkül) bruttó 3000 Ft.

 +36-1/337-20-25 |  BESTZOO pontok NEKED |ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT -   Minimum vásárlási érték (szállítás nélkül) bruttó 3000 Ft.

BESTZoo Magazin
AKVARISZTIKA
HÜLLŐ
KISEMLŐS
KUTYA
MACSKA
MADÁR
Szűrés törlése

Béres Minera cseppek

Kapitány Zoltán
Kapitány Zoltán
2021.06.08 13:55
Béres Minera cseppek

Az alábbi beszámolót Dr. Csúz Andrea, a Magyar Állatorvosi Kamara Alternatív állatgyógyászati Tagozatának titkára írta, saját tapasztalatai alapján.

BÉRES MINERA CSEPPEK

Sok éven át a kisállat praxisban dolgoztam, így egyre többször találkoztam olyan esetekkel, amikor nem lehetett konkrét betegséget megállapítani, de a kutya vagy macska mégsem volt olyan, mint korábban: nem volt olyan jó az étvágya, fénytelenné vált a szőre, esetleg fogyott, kedvetlenebb lett.

Egyre több az idősödő állat, és egyre több az ezzel járó idült probléma (mozgásszervi, keringési, vese, máj). Sajnos a daganatos betegségek sem kerülik a kedvenceinket. Emellett nem elhanyagolható szempont, hogy a műtéten vagy betegségen átesett állatok minél hamarabb felépüljenek.

Egy immunerősítő sokat segíthet

De melyiket válasszam, hiszen számtalan elérhető van a piacon? Így elindultam „a kályhától”. Ahhoz, hogy jól működjön a szervezet, az anyagcsere-folyamatok élénkítése és ennek a harmonikus szabályozása szükséges. Az enzimek feladata tehát kulcsfontosságú. Az enzimek felépítéséhez meg a nyomelemek nélkülözhetetlenek. Sajnos a táplálékkal már nem kapjuk meg azt a mennyiséget ezekből a létfontosságú elemekből, amire szüksége lenne a szervezetnek. Az intenzívvé váló növénytermesztés (főleg a műtrágyázás, a talaj egyoldalú nyomelem pótlása) kilúgozta a termőföldből a nagyon kis mennyiségben jelen lévő, de mégis nélkülözhetetlen fémionokat. Hiába táplálkozunk egészségesen, olyan helyzetben, amikor fokozott terhelésnek vagyunk kitéve (stressz, betegség), akkor a hétköznapi szükséglet nem elegendő. Ugyanakkor fontos, hogy megfelelő egyensúlyban jussunk hozzájuk, hiszen az arányában legkisebb mennyiségben bevitt nyomelem korlátozza a többi bevitt felszívódását is.

 

BÉRES MINERA CSEPPEKBÉRES MINERA CSEPPEK

 

 

 

Alaposan megvizsgálva a nyomelem pótlására forgalmazott termékeket, kiemelkedett a választékból a Béres Rt. Minera cseppje. Olyan mikroelemeket is tartalmaz, melyeket más táplálék-kiegészítőben – sőt, a fajnak megfelelően vitaminozott, mineralizált tápokban sem – lehet megtalálni: ezek a bór, molibdén, vanádium, króm. Előnye még, hogy folyékony, és ez nem csak a könnyebb beadást segíti, de a segédanyagként jelen lévő szerves savak a hatékonyabb felszívódást is biztosítják.

Tapasztalataim szerint nagyon jó étvágyjavító. Néhány hetes adagolás után már szemmel láthatóan javult azon kutyák állapota, amik nem voltak diagnosztizálhatóan betegek, de mégsem „csattantak ki az egészségtől”. Idős, vagy idült szervi betegségben szenvedőknél tudott javítani az életminőségen. (Természetesen emellett a diagnózisnak megfelelő oki terápiát is megkapták az állatok.) Mivel általánosan javítja, élénkíti az anyagcserét, ezért az egészséges kedvenceknél is javasolhatjuk: megfelelő takarmányozás mellett is jótékonyan hat a vemhes, szoptató állatokra, munkakutyákra, de a kiállítások előtti „szőrkondicionálásra” is javasolhatunk egy-egy kúrát. A Minera cseppek tökéletesen kiegészítik kedvence mindennapi étrendjét, mert javítják a kondícióját és ellenállóbbá teszik a betegségekkel szemben, amit egészségtől fénylő szőre is bizonyít.

1 ml (19 csepp) oldatban: magnézium 16,7 mg, cink 1,67 mg, króm 0,023 mg, bór 0,27 mg, mangán 0,67 mg, vas 2,00 mg, jód 0,017 mg, réz 0,27 mg, szelén 0,017 mg, vanádium 0,0033 mg, molibdén 0,067 mg.

 

ELŐNYÖK-ALKALMAZÁS

• anyagcsere zavarok, étvágytalanság, gyengeség esetén,
• ellenálló képesség javítására,
• bizonytalan eredetű kondícióromlás idején,
• daganatos megbetegedésekben a gyógyszeres terápia táplálékkiegészítéseként,
• fertőző megbetegedések esetén a gyorsabb felépülésre, az immunrendszer erősítésére,
• műtéti felkészítés, műtét utáni felépülés időszakában,
• nyomelempótlásra,
• a szőrzet minőségének javítására,
• a bőr és a nyálkahártya védelmére
• kiállításra felkészítés idején,
• vemhesség, szoptatás idején
• minden kórképnél a gyógyszeres kezelés kiegészítésére és az előírt adagban a fenti kórképek megelőzésére.

Adagolás

1 csepp/ttkg annyi ivóvízbe, vagy táplálékba, amennyit az állat biztosan elfogyaszt. Tejben nem adható be!

Kiszerelés:
30 ml