+36-1/337-20-25BESTZOO pontok | MAGAZIN | Minimum vásárlási érték kiszállítás esetén (szállítási díj  nélkül) bruttó 3000 Ft.

 +36-1/337-20-25BESTZOO pontok | MAGAZIN | Minimum vásárlási érték kiszállítás esetén (szállítási díj  nélkül) bruttó 3000 Ft.

BESTZoo Magazin
AKVARISZTIKA
HÜLLŐ
KISEMLŐS
KUTYA
MACSKA
MADÁR
Szűrés törlése

Jó választás a Faggyúgolyó a kinti madarak etetésére?

Kapitány Zoltán
Kapitány Zoltán
2022.12.13 12:07
Jó választás a Faggyúgolyó a kinti madarak etetésére?

A faggyúgolyó vagy más néven cinkegombóc egyszerő, gyors és praktikus választás a kertben élő éneked madarak téli etetéséhez. Ahogy beköszönt az tél, a kertben élő énekesmadaraknak egyre nagyobb kihívást jelent a napi eleségük megszerzése.

A téli madár etetésről

A faggyúgolyó vagy más néven cinkegombóc egyszerő, gyors és praktikus választás a kertben élő éneked madarak téli etetéséhez. Ahogy beköszönt az tél, a kertben élő énekesmadaraknak egyre nagyobb kihívást jelent a napi eleségük megszerzése. Régen nagyszüleink, szüleink is tettek ki nekik a fákra felakasztott szalonnabőrkéket, valamint magkeveréket, így a kertben élő tollas kis kedvenceknek a hideg időben sem kellett éhezniük. Manapság már többféle olyan terméket is kapható amelyek révén rendkívül könnyen gondoskodhatsz a szabadan élő madarakról. A cinegegolyók (cinegegombócok, cinkegolyók, faggyúgolyók), segítséget nyújthatsz a szabadon élő madaraknak ahhoz, hogy átvészeljék még a kemény teleket is.

Mit tartalmaz a faggyúgolyó?

Sokféle minőségűt gyártanak manapság, ezért az összetételében jelentős eltérések lehetnek. Általában marha faggyúból és olajos magvakbol álló keverék golyó formába összegyúrva. De tartalmazhat még diót és mogyorót is és egyéb gabona félék magjait egész és örölt formában. Ezek a válógatott alapanyagok, energiadúsak, segítenek a madaraknak átvészelni a hideg téli időszakot. A különféle olajos magok segítenek a madaraknak a hőtermelésben, így kevésbé fáznak és tollazatuk megfelelöan dús lesz. Ezek a táplálékok nagyban segítik a kerti madarakat abban hogy átvészeljék még a kimondottan hideg teleket is!

Miért használj cinkegolyót ?

A faggyógolyók kihelyezésével, sokáig elegedő és folyamatos táplálékot tudsz biztosíteni tollas barátaidnak. Nem kell félned attól hogy gyorsan elfogy és nem lesz mit enniük a hidegben! Több faggyógolyót is kihelyezhetsz egyszerre, így több madár is táplálkozhat egyszerre egymás rivalizálása, zavarása nélkül.

A madarak előszeretettel válogatják a kihelyezett magkeverékekből a számukra kedvenc és értékes és tápláló szemeket, ezzek nagy rendetlenséget hagynak maguk után. Ezért egyszerü és praktikus a cinkegolyók használlata, nem fognak szétszórodni a magok, kevesebb szemetet hasgynak maguk után a madarak.

Hogyan használd a cinegyolókat?

Bárhová ki akaszthatod, akár a kertben a fák ágaira, vagy az erkélyeden kellö magasságban. Fontos, hogy olyan helyre tedd ki, ahol kellő magasságban a ragadozók nem érik el és a tollas barátaid biztpnságosan fogyaszthatják. Ha téli magkeverékekkel és faggyúgolyókkal is eteted a szabadon élő madarakat, akkor még kiegyensúlyozottabb étrendet tudsz biztosítani számukra.

Fontos, hogy ha már elkezdted a kerti kedvenceid etetését, akkor legalább a tavasz beköszöntéig folyamatosan biztosítsd számukra az eleséget.