A túlnyomórészt szabadban élő macskák nagyobb fertőzésveszélynek kitettek, mint házban, lakásban élő társaik. Természetes párzási ösztönük befolyásolja viselkedésüket: párkeresés, terület-megjelölés, verekedés, stb. A szabadban élő, aktív macskák energiaszükséglete testhőmérsékletük szabályozásából adódóan magasabb és váltakozik a kint töltött idő, a terület nagysága és az év során bekövetkező hőmérsékelt-ingadozások függvényében.
A Royal Canin Outdoor a szabadban mozgó, "kinti" macskák specifikus tápanyagszükségletét veszi alapul. Egy antioxidánsokból és megemészthetetlen rostokból álló tápanyag-kombináció javítja az ellenállóképességet. Az esszenciális zsírsavak (EPA/DHA), valamint a glükozamin és kondroitin erősítik a ízületeket. A húgyutak optimális egészségéről a megfelelő arányú ásványi anyag-tartalom gondoskodik.
A Royal Canin Outdoor 30 macskaeledelt az aktív, szabadban tartózkodó macskák számára fejlesztették ki: Magas energiatartalom: a nagyon aktív,szabadban gyakran járó macskák magas energiaszükséglete szerint Ízületek és porcok védelme: a glükózamin és a kondroitin-szulfát, valamint az omega-3 zsírsavak (EPA/DHA) támogatják a porc- anyagcserét, ezáltal javítja az ízületek mozgékonyságát.
Optimális foghigiénia: a nátrium-polifoszfátok lekötik a szájüregben jelen lévő kalciumot, így csökkentve a fogkövek kialakulásának esélyét Megfelelő ásványi anyag-tartalom: a húgyutak egészséges működésének elősegítésére, ph-érték 6,0-6,5 A természetes védekezőképesség erősítése: a Royal Canin Outdoor 30 száraz macskaeledel egy szinergikus antioxidáns-komplex-szel javítja a természetes ellenállóképességet. Az E- és C-vitamin, taurin és lutein kombinációja megköti a szabad gyököket és ily módon védi a sejteket. A lutein stimulálja a macska immunrendszerét.
Több mint 40 éve a háziállatok állnak a Royal Canin tevékenységének középpontjában, melynek eredménye többek között a "Health Nutrition" termékcsalád - vagyis az állat egészsége érdekében történő táplálás. Csakis az állat táplálékszükségletének pontos ismerete és individuális jellemzőinek tiszteletben tartása vezet olyan tökéletes táplálék kifejlesztéséhez és előállításához, amely pontosan fedezi annak szükségleteit.