Szakmai cikkeink

Az Interzoo 2018 kiállításon a sera bemutatta a Nature díszhal táplálék családját. Természetes összetevőkből, teljes mértékben tartósítószer és színezék mentes, értékes tápanyagokkal kiegészítve.

Nem sok vállalat van abban a helyzetben, hogy saját maga tudja előállítani száraz és nedves macskaeledeleit. Hagyományosan, a gyártók húslisztet használnak a száraz eledel előállításhoz 

A Beaphar Calming Collar hatékonyan csökkenti bármely fajtájú macska viselkedésproblémáit, melyek stresszt okozó helyzetekben tapasztalhatóak. 

A szoba hőmérséklete és a kinti hőmérséklet között, akár 30-40 C különbség is lehet. Nem csoda hogy ha kedvencünk elkezd dideregni, a meleg lakásból, a hideg utcára lépve. 

NOHA KEDVENCÉT SZERETI . . . Az elhullajtott szőrt biztos nem! A gazdik ezért sokféle módszert kipróbáltak már, hogy megküzdjenek a lakásban található szőrrel. 

A legjobb barátod számára - TUDOMÁNY A KONYHÁBAN. A FERBELT® termékek, az Állatorvostudományi Egyetem tanszék vezetője által összeállított recept alapján készülnek. 

Egészséges, hasznos vagy szórakoztató ajándékot szeretnél annak, aki már szinte családtag nálad? Tanácstalan vagy azzal kapcsolatban, hogyan válassz neki ajándékot? 

Egy ilyen axolotl akár 20 évig is elélhet, a sötétebb helyet és a hideg vizet kedveli. Etetni kiskorában naponta kell majd, majd ahogy nő elég 2-3 naponta adni nekik.

Sokszor kapunk ilyen kérdéseket vásárlóinktól: "Milyen díszhaltápot válasszak?" Ebben a cikkben bemutatjuk a fontosabb díszhal eleségeket, és áttekintjük milyen fajta díszhal eleségek léteznek.

Egy új, igazán innovatív tápcsalád az N&D Grain Free sütőtökös receptúra. Igen magas állati eredetű összetevőkből (60% felett), illetve sütőtökkel és zöldségekkel készül.

Házi kedvenceinkkel sok örömet, boldog pillanatot átélhetünk, de sajnos ösztönös magatartásuk révén kellemetlen meglepetéseket is okozhatnak. 

Az 8in1 Kutyapelenka nagy mennyiségű nedvességet képes magába szívni, köszönhetően az alkalmazott mikroszerkezetű szövetének, mely erős és jól ellenáll a kutya karmainak is.

Ahogyan mi emberek, kutyáink is ki vannak téve a napi környezetszennyező hatásoknak. Kipufogógáz, lakásban lévő por, stb., ezek mind lerakódnak a bőr felületén

Gyakran úgy gondoljuk, hogy a mi kutyánk annyira édes azzal a kis súlytöbblettel. Azonban ennek akár  komoly következményei is lehetnek. Negatív kihatása van a szív- és keringési rendszerre, az ízületek túlterhelésére

Akinek kutyája/cicája van bizonyára jól ismeri azt a harcot, amit az élősködőkkel kell időnként megvívni. A legkellemetlenebb ellenségei a kutyáknak/cicáknak ezek a kis élősködők.

Az alábbi beszámolót Dr. Csúz Andrea, a Magyar Állatorvosi Kamara Alternatív állatgyógyászati Tagozatának titkára írta, saját tapasztalatai alapján.

Komoly nehézséget okoz számukra, mert pusztán a lihegéssel történő hővesztés néha, bizonyos körülmények között nem elegendő. Fontos a napjában többször újratöltött vizes tál.

Azt sokan tudjuk, hogy a macska látása sötétben sokkal jobb, mint az emberé. Tesztek pedig kiderítették, hogy világosban pedig sokkal rosszabbul lát.

Dr. Fodor Kinga PhD., Állatorvos/Egyetemi adjunktus cikkéből idézünk, aki választ ad arra, hogy miért alakul ki ez a macskáknál és tippeket ad ezek elkerülésére!

A kölykök helyes táplálása sorsdöntő, későbbi életükre, hibás etetéssel életre szóló egészségkárosodást (pld. csontváz-ízületi rendellenességek) okozhatunk a kutyának.

Minden kutya szeret játszani, igaz a kölykök sokkal szívesebben és sokkal gyakrabban játszanak. A játék létfontosságú a kutyák számára, mert stimulálja őket

Elsősorban megfelelő módon és megfelelő eledellel kell táplálnunk. Nagyon fontos már kölyök korban a szabályok kialakítása, a rendszeresség. Meg kell tanítunk kutyánkat, hogy tisztelje az ételt.